Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi157g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g126g383kcal12.2g76.9g2.5g18.2g
Vehnäjauho puolikarkea 204g700kcal20.8g142.7g2.4g7.1g
Hiiva 7.8g5.8kcal1g0.1g0g0.5g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl9g85kcal0g0g9.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1010g2346kcal68g439.4g28.6g51.6g
Valittu annoskoko505g1173kcal34g219.7g14.3g25.8g
Annoskoko puolitettuna253g586kcal17g109.9g7.2g12.9g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580