Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g151g459kcal14.6g92.3g3g21.8g
Vehnäjauho puolikarkea 245g840kcal24.9g171.3g2.9g8.6g
Hiiva 9g7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g102kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1212g2815kcal81.4g527.4g34.4g62g
Valittu annoskoko606g1407kcal40.7g263.7g17.2g31g
Annoskoko puolitettuna303g704kcal20.4g131.9g8.6g15.5g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580