Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1600g4880kcal155.2g980.8g32g232g
Vehnäjauho puolikarkea 2600g8921kcal264.9g1820g31.2g91g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl120g1080kcal0g0g120g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12880g29911kcal866.4g5603.8g367.2g659.8g
Valittu annoskoko6440g14956kcal433.2g2801.9g183.6g329.9g
Annoskoko puolitettuna3220g7478kcal216.6g1401g91.8g165g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580