Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2008g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1606g4898kcal155.8g984.5g32.1g232.9g
Vehnäjauho puolikarkea 2610g8954kcal265.9g1826.8g31.3g91.3g
Hiiva 100g75kcal13.2g1.1g0.4g6.9g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl120g1084kcal0g0g120.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12928g30023kcal869.8g5624.8g368.4g662.2g
Valittu annoskoko6464g15011kcal434.9g2812.4g184.2g331.1g
Annoskoko puolitettuna3232g7506kcal217.5g1406.2g92.1g165.6g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580