Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi24g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g19g57kcal1.8g11.5g0.4g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 31g105kcal3.1g21.4g0.4g1.1g
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana151g352kcal10.2g65.8g4.4g7.8g
Valittu annoskoko76g176kcal5.1g32.9g2.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna38g88kcal2.6g16.5g1.1g2g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580