Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g200g610kcal19.4g122.6g4g29g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.5g3.9g11.4g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1610g3739kcal108.2g700.4g46g82.6g
Valittu annoskoko805g1869kcal54.1g350.2g23g41.3g
Annoskoko puolitettuna403g935kcal27.1g175.1g11.5g20.7g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580