Elsassin pata

Määrät eivät ole varsinaisesti määriä, vaan se suhde, jolla aineksia pitää sekoittaa pataan.

- huuhtaise hapankaalia
- ruskista liha, nakki ja pekoni
- säästä lihanpaistamisrasvat ja lisää joukkoon vettä
- Laita ainekset patan ja anna hautua piiiiitkä tovi
- valkosipuli sopii myös

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Lapanen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali125g26kcal1.5g4.3g0.3g2.6g
Nakki, Kivikylän Wanhanajan nakki (n.20g/1kpl)60g140kcal6.8g0.3g11.7g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 75g122kcal21g0g4.2g0g
Lihapullat saarioinen25g60kcal3.8g2.4g3.8g0.5g
Hapankaali 125g35kcal1.3g5.4g0.2g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g55g15kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Pekoni, paistettu 25g129kcal4.1g0g12.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1000g1061kcal77.8g32.4g66g14.6g
Valittu annoskoko500g531kcal38.9g16.2g33g7.3g
Annoskoko puolitettuna250g265kcal19.5g8.1g16.5g3.7g
Arvot/100g100g106kcal7.8g3.2g6.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140351