Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali466g98kcal5.6g15.9g0.9g9.8g
Etikkapunajuuri 88g31kcal0.9g5.9g0.2g1.6g
Sipuli (kuorittu)29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 233g300kcal48.4g0g11.7g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 55g44kcal1.1g8.6g0.3g1g
Siirappi 12g35kcal0g8.6g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%58g93kcal1.6g1.6g8.7g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2233g1219kcal116g84g43.8g25.8g
Valittu annoskoko1117g610kcal58g42g21.9g12.9g
Annoskoko puolitettuna558g305kcal29g21g11g6.5g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540