Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali533g113kcal6.4g18.1g1.1g11.2g
Etikkapunajuuri 100g36kcal1g6.7g0.2g1.8g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 267g343kcal55.3g0g13.3g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 63g50kcal1.3g9.8g0.3g1.2g
Siirappi 13g40kcal0g9.9g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%67g107kcal1.8g1.8g10g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2552g1393kcal132.4g95.8g50g29.6g
Valittu annoskoko1276g697kcal66.2g47.9g25g14.8g
Annoskoko puolitettuna638g348kcal33.1g24g12.5g7.4g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540