Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali600g127kcal7.2g20.4g1.2g12.6g
Etikkapunajuuri 112g40kcal1.1g7.5g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 300g385kcal62.2g0g15g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 71g56kcal1.4g11g0.3g1.3g
Siirappi 15g45kcal0g11.1g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%75g120kcal2g2g11.2g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2871g1567kcal148.8g107.6g56g33g
Valittu annoskoko1436g784kcal74.4g53.8g28g16.5g
Annoskoko puolitettuna718g392kcal37.2g26.9g14g8.3g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.7g2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540