Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali67g14kcal0.8g2.3g0.1g1.4g
Etikkapunajuuri 13g4.4kcal0.1g0.8g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 33g43kcal6.9g0g1.7g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 7.9g6.3kcal0.2g1.2g0g0.1g
Siirappi 1.7g5kcal0g1.2g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%8.3g13kcal0.2g0.2g1.2g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana319g174kcal16.6g11.8g6g3.6g
Valittu annoskoko160g87kcal8.3g5.9g3g1.8g
Annoskoko puolitettuna80g44kcal4.2g3g1.5g0.9g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.7g1.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540