Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali933g197kcal11.2g31.7g1.9g19.6g
Etikkapunajuuri 175g62kcal1.7g11.7g0.3g3.1g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 466g600kcal96.8g0g23.3g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 111g88kcal2.2g17.2g0.5g2.1g
Siirappi 23g70kcal0g17.3g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%117g187kcal3.1g3.1g17.5g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4466g2438kcal231.6g167.6g87.2g51.6g
Valittu annoskoko2233g1219kcal115.8g83.8g43.6g25.8g
Annoskoko puolitettuna1117g610kcal57.9g41.9g21.8g12.9g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540