Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1066g225kcal12.8g36.2g2.1g22.4g
Etikkapunajuuri 200g71kcal2g13.4g0.4g3.6g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 533g685kcal110.6g0g26.7g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 127g100kcal2.6g19.6g0.6g2.4g
Siirappi 27g80kcal0g19.7g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%133g213kcal3.6g3.6g20g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5104g2786kcal265g191.4g99.8g59g
Valittu annoskoko2552g1393kcal132.5g95.7g49.9g29.5g
Annoskoko puolitettuna1276g697kcal66.3g47.9g25g14.8g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.7g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540