Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1199g253kcal14.4g40.8g2.4g25.2g
Etikkapunajuuri 225g80kcal2.2g15.1g0.4g4g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 600g771kcal124.4g0g30g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 142g113kcal2.9g22.1g0.7g2.7g
Siirappi 30g90kcal0g22.2g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%150g240kcal4g4g22.5g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5742g3135kcal297.8g215.6g112.2g66.4g
Valittu annoskoko2871g1567kcal148.9g107.8g56.1g33.2g
Annoskoko puolitettuna1436g784kcal74.5g53.9g28.1g16.6g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540