Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali133g28kcal1.6g4.5g0.3g2.8g
Etikkapunajuuri 25g8.9kcal0.2g1.7g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)8.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 67g86kcal13.8g0g3.3g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 16g13kcal0.3g2.5g0.1g0.3g
Siirappi 3.3g10kcal0g2.5g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%17g27kcal0.4g0.4g2.5g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana638g348kcal32.8g24g12.4g7.2g
Valittu annoskoko319g174kcal16.4g12g6.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna160g87kcal8.2g6g3.1g1.8g
Arvot/100g100g55kcal5.1g3.8g1.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540