Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1333g281kcal16g45.3g2.7g28g
Etikkapunajuuri 250g89kcal2.5g16.7g0.5g4.5g
Sipuli (kuorittu)83g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 666g856kcal138.3g0g33.3g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 158g125kcal3.2g24.5g0.8g3g
Siirappi 33g100kcal0g24.7g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%167g267kcal4.5g4.5g25g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6380g3483kcal331.2g239.4g125g73.8g
Valittu annoskoko3190g1741kcal165.6g119.7g62.5g36.9g
Annoskoko puolitettuna1595g871kcal82.8g59.9g31.3g18.5g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540