Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1600g338kcal19.2g54.4g3.2g33.6g
Etikkapunajuuri 300g107kcal3g20.1g0.6g5.4g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 800g1028kcal166g0g40g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 190g150kcal3.9g29.5g0.9g3.6g
Siirappi 40g121kcal0g29.6g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200g320kcal5.4g5.4g30g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7660g4181kcal397.6g287.6g149.8g88.6g
Valittu annoskoko3830g2091kcal198.8g143.8g74.9g44.3g
Annoskoko puolitettuna1915g1045kcal99.4g71.9g37.5g22.2g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540