Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1866g394kcal22.4g63.4g3.7g39.2g
Etikkapunajuuri 350g125kcal3.5g23.4g0.7g6.3g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 933g1199kcal193.6g0g46.6g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 222g175kcal4.5g34.4g1.1g4.1g
Siirappi 47g141kcal0g34.6g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%233g373kcal6.3g6.3g35g0g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8932g4876kcal463.6g335.4g174.6g103.2g
Valittu annoskoko4466g2438kcal231.8g167.7g87.3g51.6g
Annoskoko puolitettuna2233g1219kcal115.9g83.9g43.7g25.8g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540