Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali200g42kcal2.4g6.8g0.4g4.2g
Etikkapunajuuri 38g13kcal0.4g2.5g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 100g129kcal20.8g0g5g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 24g19kcal0.5g3.7g0.1g0.4g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%25g40kcal0.7g0.7g3.7g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana958g523kcal50g36g18.6g11g
Valittu annoskoko479g261kcal25g18g9.3g5.5g
Annoskoko puolitettuna239g131kcal12.5g9g4.7g2.8g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g1.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540