Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2132g450kcal25.6g72.5g4.3g44.8g
Etikkapunajuuri 400g142kcal4g26.8g0.8g7.2g
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1066g1370kcal221.2g0g53.3g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 253g201kcal5.1g39.3g1.2g4.7g
Siirappi 53g161kcal0.1g39.5g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%267g426kcal7.2g7.2g40g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10208g5572kcal529.8g383.4g199.8g118g
Valittu annoskoko5104g2786kcal264.9g191.7g99.9g59g
Annoskoko puolitettuna2552g1393kcal132.5g95.9g50g29.5g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540