Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2399g506kcal28.8g81.6g4.8g50.4g
Etikkapunajuuri 450g160kcal4.5g30.1g0.9g8.1g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1199g1542kcal248.9g0g60g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 285g226kcal5.8g44.2g1.4g5.3g
Siirappi 60g181kcal0.1g44.4g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%300g480kcal8.1g8.1g45g0g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11484g6269kcal596.2g431.2g224.8g132.6g
Valittu annoskoko5742g3134kcal298.1g215.6g112.4g66.3g
Annoskoko puolitettuna2871g1567kcal149.1g107.8g56.2g33.2g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540