Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2665g562kcal32g90.6g5.3g56g
Etikkapunajuuri 500g178kcal5g33.5g1g9g
Sipuli (kuorittu)167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1333g1713kcal276.5g0g66.6g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 317g251kcal6.4g49.1g1.6g5.9g
Siirappi 67g201kcal0.1g49.4g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%333g533kcal9g9g50g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12760g6966kcal662.4g479.2g249.6g147.4g
Valittu annoskoko6380g3483kcal331.2g239.6g124.8g73.7g
Annoskoko puolitettuna3190g1741kcal165.6g119.8g62.4g36.9g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540