Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali400g84kcal4.8g13.6g0.8g8.4g
Etikkapunajuuri 75g27kcal0.7g5g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 200g257kcal41.5g0g10g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 48g38kcal1g7.4g0.2g0.9g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%50g80kcal1.3g1.3g7.5g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1914g1045kcal99.2g71.8g37.2g22g
Valittu annoskoko957g522kcal49.6g35.9g18.6g11g
Annoskoko puolitettuna479g261kcal24.8g18g9.3g5.5g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g1.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140540