Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 443g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g10g35kcal4.4g3.9g0.6g0g
Neljänviljanhiutale 27g88kcal2.7g15.4g0.9g3.1g
Vehnäjauho puolikarkea 519g1780kcal52.9g363.1g6.2g18.2g
Suola, annos 3g8.9g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 49g148kcal4.3g27g0.9g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2112g4102kcal128.6g818.8g17.2g56.2g
Valittu annoskoko1056g2051kcal64.3g409.4g8.6g28.1g
Annoskoko puolitettuna528g1025kcal32.2g204.7g4.3g14.1g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256