Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 55g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.2g4.4kcal0.5g0.5g0.1g0g
Neljänviljanhiutale 3.3g11kcal0.3g1.9g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.4g0.8g2.3g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 6.1g19kcal0.5g3.4g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana264g513kcal15.8g102.4g2.2g7g
Valittu annoskoko132g256kcal7.9g51.2g1.1g3.5g
Annoskoko puolitettuna66g128kcal4g25.6g0.6g1.8g
Arvot/100g100g194kcal6g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256