Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 69g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.5g5.5kcal0.7g0.6g0.1g0g
Neljänviljanhiutale 4.2g14kcal0.4g2.4g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 81g278kcal8.3g56.7g1g2.8g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 7.6g23kcal0.7g4.2g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana330g641kcal20.2g127.8g2.6g8.8g
Valittu annoskoko165g321kcal10.1g63.9g1.3g4.4g
Annoskoko puolitettuna83g160kcal5.1g32g0.7g2.2g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.7g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256