Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 97g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.1g7.7kcal1g0.9g0.1g0g
Neljänviljanhiutale 5.8g19kcal0.6g3.4g0.2g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 114g389kcal11.6g79.4g1.4g4g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 11g32kcal0.9g5.9g0.2g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana462g897kcal28.2g179.2g3.8g12.4g
Valittu annoskoko231g449kcal14.1g89.6g1.9g6.2g
Annoskoko puolitettuna116g224kcal7.1g44.8g1g3.1g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256