Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Neljänviljanhiutale 60g198kcal6.1g34.8g2.1g6.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1170g4015kcal119.2g819g14g41g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 110g334kcal9.6g60.9g2.1g15.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4764g9252kcal289.6g1847g39g126.4g
Valittu annoskoko2382g4626kcal144.8g923.5g19.5g63.2g
Annoskoko puolitettuna1191g2313kcal72.4g461.8g9.8g31.6g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256