Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 111g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.4g8.8kcal1.1g1g0.1g0g
Neljänviljanhiutale 6.6g22kcal0.7g3.9g0.2g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 130g445kcal13.2g90.8g1.6g4.5g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 12g37kcal1.1g6.8g0.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana528g1025kcal32.2g205g4.2g14g
Valittu annoskoko264g513kcal16.1g102.5g2.1g7g
Annoskoko puolitettuna132g256kcal8.1g51.3g1.1g3.5g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256