Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.7g10kcal1.2g1.1g0.2g0g
Neljänviljanhiutale 7.5g25kcal0.8g4.3g0.3g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 146g501kcal14.9g102.1g1.8g5.1g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 14g42kcal1.2g7.6g0.3g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana594g1154kcal36.2g230.2g5.2g15.8g
Valittu annoskoko297g577kcal18.1g115.1g2.6g7.9g
Annoskoko puolitettuna149g288kcal9.1g57.6g1.3g4g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.9g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256