Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.3g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.3g0.2g0.6g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.5g4.6kcal0.1g0.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g128kcal4g25.4g0.4g1.8g
Valittu annoskoko33g64kcal2g12.7g0.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna17g32kcal1g6.4g0.1g0.5g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.5g0.6g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256