Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 139g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3g11kcal1.4g1.2g0.2g0g
Neljänviljanhiutale 8.3g27kcal0.8g4.8g0.3g1g
Vehnäjauho puolikarkea 162g556kcal16.5g113.5g1.9g5.7g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 15g46kcal1.3g8.4g0.3g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana660g1282kcal40g255.8g5.4g17.6g
Valittu annoskoko330g641kcal20g127.9g2.7g8.8g
Annoskoko puolitettuna165g321kcal10g64g1.4g4.4g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256