Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 166g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.7g13kcal1.6g1.5g0.2g0g
Neljänviljanhiutale 10g33kcal1g5.8g0.3g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 195g667kcal19.8g136.2g2.3g6.8g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 18g56kcal1.6g10.1g0.3g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana792g1538kcal48g307.2g6.2g20.8g
Valittu annoskoko396g769kcal24g153.6g3.1g10.4g
Annoskoko puolitettuna198g385kcal12g76.8g1.6g5.2g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256