Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 194g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4.3g15kcal1.9g1.7g0.3g0g
Neljänviljanhiutale 12g38kcal1.2g6.8g0.4g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 227g779kcal23.1g158.8g2.7g7.9g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 21g65kcal1.9g11.8g0.4g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana924g1795kcal56.2g358.2g7.6g24.4g
Valittu annoskoko462g897kcal28.1g179.1g3.8g12.2g
Annoskoko puolitettuna231g449kcal14.1g89.6g1.9g6.1g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256