Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g44g158kcal19.8g17.6g2.6g0g
Neljänviljanhiutale 120g396kcal12.1g69.6g4.2g13.8g
Vehnäjauho puolikarkea 2340g8029kcal238.4g1638g28.1g81.9g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 220g669kcal19.3g121.9g4.2g30.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9528g18504kcal579.2g3694.2g78.2g252.6g
Valittu annoskoko4764g9252kcal289.6g1847.1g39.1g126.3g
Annoskoko puolitettuna2382g4626kcal144.8g923.6g19.6g63.2g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256