Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 222g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4.9g18kcal2.2g2g0.3g0g
Neljänviljanhiutale 13g44kcal1.3g7.7g0.5g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 259g890kcal26.4g181.5g3.1g9.1g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 24g74kcal2.1g13.5g0.5g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1056g2051kcal64g409.4g8.8g28g
Valittu annoskoko528g1026kcal32g204.7g4.4g14g
Annoskoko puolitettuna264g513kcal16g102.4g2.2g7g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256