Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 249g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g5.5g20kcal2.5g2.2g0.3g0g
Neljänviljanhiutale 15g49kcal1.5g8.7g0.5g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 292g1001kcal29.7g204.2g3.5g10.2g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 27g83kcal2.4g15.2g0.5g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1188g2307kcal72.2g460.6g9.6g31.4g
Valittu annoskoko594g1154kcal36.1g230.3g4.8g15.7g
Annoskoko puolitettuna297g577kcal18.1g115.2g2.4g7.9g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256