Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g5.5g20kcal2.5g2.2g0.3g0g
Neljänviljanhiutale 15g50kcal1.5g8.7g0.5g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1004kcal29.8g204.8g3.5g10.2g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 28g84kcal2.4g15.2g0.5g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1191g2313kcal72.4g461.8g9.6g31.4g
Valittu annoskoko596g1157kcal36.2g230.9g4.8g15.7g
Annoskoko puolitettuna298g578kcal18.1g115.5g2.4g7.9g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256