Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.6g2.2kcal0.3g0.2g0g0g
Neljänviljanhiutale 1.7g5.5kcal0.2g1g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 32g111kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3g9kcal0.3g1.7g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g256kcal8.2g51.2g1.2g3.4g
Valittu annoskoko66g128kcal4.1g25.6g0.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna33g64kcal2.1g12.8g0.3g0.9g
Arvot/100g100g194kcal6.2g38.8g0.9g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256