Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 277g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g6.1g22kcal2.7g2.4g0.4g0g
Neljänviljanhiutale 17g55kcal1.7g9.6g0.6g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 324g1112kcal33g226.9g3.9g11.3g
Suola, annos 3g5.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 31g93kcal2.7g16.9g0.6g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1320g2563kcal80.2g511.6g11g34.8g
Valittu annoskoko660g1282kcal40.1g255.8g5.5g17.4g
Annoskoko puolitettuna330g641kcal20.1g127.9g2.8g8.7g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256