Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 333g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g7.3g26kcal3.3g2.9g0.4g0g
Neljänviljanhiutale 20g66kcal2g11.6g0.7g2.3g
Vehnäjauho puolikarkea 389g1335kcal39.6g272.3g4.7g13.6g
Suola, annos 3g6.6g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 37g111kcal3.2g20.3g0.7g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g3076kcal96.2g614.2g13g42g
Valittu annoskoko792g1538kcal48.1g307.1g6.5g21g
Annoskoko puolitettuna396g769kcal24.1g153.6g3.3g10.5g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256