Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 388g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g8.5g31kcal3.8g3.4g0.5g0g
Neljänviljanhiutale 23g77kcal2.3g13.5g0.8g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 454g1557kcal46.2g317.7g5.4g15.9g
Suola, annos 3g7.8g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 43g130kcal3.7g23.6g0.8g5.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1848g3589kcal112g716.4g15g49g
Valittu annoskoko924g1794kcal56g358.2g7.5g24.5g
Annoskoko puolitettuna462g897kcal28g179.1g3.8g12.3g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256