Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 42g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.9g3.3kcal0.4g0.4g0.1g0g
Neljänviljanhiutale 2.5g8.2kcal0.3g1.4g0.1g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34g0.6g1.7g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 4.6g14kcal0.4g2.5g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana198g384kcal12.2g76.6g1.8g5.2g
Valittu annoskoko99g192kcal6.1g38.3g0.9g2.6g
Annoskoko puolitettuna50g96kcal3.1g19.2g0.5g1.3g
Arvot/100g100g194kcal6.2g38.7g0.9g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256