Kesislasagne oliiviöljypohjainen

Tässä ohjeessa jauheliha paistetaan oliiviöljyssä, joten siitä nimi.

Eli paistapa oliiviöljyssä (1 rkl) jauhelihaa, lisää kerma ja maito siihen eli 1 dl kumpaakin.

½ rasiaa levittyvää koskenlaskijaa sekaan ja tomaattipyrettä kunnon pruittaus, melkein koko tuubi.

Pari valkosipulin kynttä beesiin, jauha puristimella pieneksi tai pienellä raastimella jauhelihakeitoksen sekaan.

Mausta esim.

jauhelihamausteella, pizzamausteella, mustapippuria rouhittuna ripaus, chilipaprikajauhetta kohtuullisesti, vähän suolaa ja valkosipulisuolaakin höysteeksi voi panna.

Meinas jäädä kesken...siis siivuta 1 pienehkö kesäkurpitsa samalla kun jauheliha paistuu.

Kun jauhelihatäyte on valmis, laita kerroksittain kuten lasagnessa, ensin jauhelihatäyte ja sitten kerros kesäkurpitsasiivuja vuoronperään päällekkäin.

Kuorruta päällys joka loppuu jauhelihatäytteeseen pizzajuustolla.

Sitten komistus uuniin ja odottamaan!

Paista uunissa 35-40 min 200 asteessa keskitasossa.

Seuraa välillä ettei ruoka pala, jos uuni on ärhäkkä ;)

Tarjoa raikkaan salaatin ja coca-colan kera ja nauti! ;) :P

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl9g81kcal0g0g9g0g
Kesäkurpitsa zucchini 145g26kcal0.8g3.6g0.6g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.5g4.7kcal0.4g0.7g0g0.1g
Jauheliha, sika-nauta 524g1161kcal91.7g0g89.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 63g208kcal1.3g1.9g22g0g
Kahvimaito (Valio), annos 50g76g38kcal2.8g3.7g1.5g0g
Tomaattipyre (Heinz), annos 10g67g38kcal2.5g6.8g0.1g0g
Koskenlaskija levittäytyvä (Valio), annos 10g75g232kcal8.2g0.1g21g0g
Pizzajuusto, Valio annos 33g75g85kcal6.2g0g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2079g3748kcal227.8g33.6g299.4g2.2g
Valittu annoskoko1040g1874kcal113.9g16.8g149.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna520g937kcal57g8.4g74.9g0.6g
Arvot/100g100g180kcal11g1.6g14.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144450