Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 100g23kcal1.8g2.4g0.2g2.1g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Juuriselleri 50g16kcal0.6g2.3g0.1g1.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Tomaattipyree, Pirkka35g29kcal1.2g6.7g0.4g0.4g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri, annos 1g4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste200g196kcal36g0g5.4g0g
Katkarapu pienet (pirkka)90g59kcal13.5g0g0.6g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)125g129kcal21.3g2.1g3.5g0g
Valkoviini kuiva 50g34kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2252g1278kcal151g34g50.6g10g
Valittu annoskoko1126g639kcal75.5g17g25.3g5g
Annoskoko puolitettuna563g320kcal37.8g8.5g12.7g2.5g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156