Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 120g27kcal2.2g2.9g0.2g2.5g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.8g5kcal0.4g0.8g0g0.1g
Juuriselleri 60g19kcal0.7g2.8g0.1g1.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g162kcal0g0g18g0g
Tomaattipyree, Pirkka42g34kcal1.4g8g0.4g0.4g
Vesi480g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri, annos 1g4.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste240g235kcal43.2g0g6.5g0g
Katkarapu pienet (pirkka)108g71kcal16.2g0g0.8g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)150g154kcal25.5g2.5g4.2g0g
Valkoviini kuiva 60g41kcal0.2g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2700g1533kcal181.2g40.8g60.6g12g
Valittu annoskoko1350g766kcal90.6g20.4g30.3g6g
Annoskoko puolitettuna675g383kcal45.3g10.2g15.2g3g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156