Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 160g37kcal2.9g3.8g0.3g3.4g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.4g6.7kcal0.5g1g0g0.1g
Juuriselleri 80g25kcal1g3.7g0.2g2.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl24g216kcal0g0g24g0g
Tomaattipyree, Pirkka56g46kcal1.9g10.6g0.6g0.6g
Vesi640g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri, annos 1g6.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste320g313kcal57.6g0g8.6g0g
Katkarapu pienet (pirkka)144g95kcal21.6g0g1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)200g206kcal34g3.4g5.6g0g
Valkoviini kuiva 80g55kcal0.2g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g2044kcal241.4g53.8g81g16.2g
Valittu annoskoko1800g1022kcal120.7g26.9g40.5g8.1g
Annoskoko puolitettuna900g511kcal60.4g13.5g20.3g4.1g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156