Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 240g55kcal4.3g5.8g0.5g5g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Juuriselleri 120g38kcal1.5g5.5g0.2g3.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl36g324kcal0g0g36g0g
Tomaattipyree, Pirkka84g69kcal2.9g15.9g0.8g0.8g
Vesi959g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Valkopippuri, annos 1g10g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste480g470kcal86.3g0g13g0g
Katkarapu pienet (pirkka)216g143kcal32.4g0g1.5g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)300g309kcal51g5.1g8.4g0g
Valkoviini kuiva 120g82kcal0.4g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5400g3066kcal362.6g81.2g121.4g23.8g
Valittu annoskoko2700g1533kcal181.3g40.6g60.7g11.9g
Annoskoko puolitettuna1350g767kcal90.7g20.3g30.4g6g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156