Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 280g64kcal5.1g6.7g0.6g5.9g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Juuriselleri 140g44kcal1.7g6.4g0.3g4.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl42g378kcal0g0g42g0g
Tomaattipyree, Pirkka98g80kcal3.3g18.6g1g1g
Vesi1119g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.7g2kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Valkopippuri, annos 1g11g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste560g548kcal100.7g0g15.1g0g
Katkarapu pienet (pirkka)252g166kcal37.8g0g1.8g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)350g360kcal59.5g5.9g9.8g0g
Valkoviini kuiva 140g96kcal0.4g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6300g3576kcal422.6g94.2g142.2g28.2g
Valittu annoskoko3150g1788kcal211.3g47.1g71.1g14.1g
Annoskoko puolitettuna1575g894kcal105.7g23.6g35.6g7.1g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156