Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 320g73kcal5.8g7.7g0.6g6.7g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g13kcal1g2.1g0.1g0.3g
Juuriselleri 160g50kcal2g7.4g0.3g5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl48g432kcal0g0g48g0g
Tomaattipyree, Pirkka112g92kcal3.8g21.3g1.1g1.1g
Vesi1279g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.8g2.3kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Valkopippuri, annos 1g13g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste640g627kcal115.1g0g17.3g0g
Katkarapu pienet (pirkka)288g190kcal43.2g0g2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)400g412kcal68g6.8g11.2g0g
Valkoviini kuiva 160g110kcal0.5g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g4088kcal483.2g108.4g162g32.2g
Valittu annoskoko3600g2044kcal241.6g54.2g81g16.1g
Annoskoko puolitettuna1800g1022kcal120.8g27.1g40.5g8.1g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156